Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Planleggingsfase for anlegg

Publisert  09.10.2007
Kan man kaste spyd på kunstgress?  

Gruppa som skal legge fram en innstilling til idrettsanlegg i Kongsvinger er inne i en periode med møter. Prosjektgruppa skal legge frem et forslag i løpet av november, deretter skal kommunestyret fatte vedtak i desember.

Målet til prosjektgruppa er at berørte idrettslag skal stå sammen om en felles anleggsplan for Gjemselund, Tråstad og Holt. Man må prioritere og lokalisere, noe som ofte innebærer vanskelige beslutninger. En av begrensningene er for eksempel at kommunen ikke har penger, derfor har politikerne gitt klarsignal for kreative løsninger.

Tidligere rådmann Rune Løvberg er prosjektleder. Han forteller at denne ukens møte gikk ut på å lufte ulike alternativer, mens det blir mer konkrete diskusjoner neste uke.

- Vi er enige om å gjøre grep der breddefotballen og toppfotballen får bedre anlegg. I tillegg skal friidrett og skøyter komme godt ut av det, sier Løvberg.

- Vi diskuterer en løsning for Gjemselund stadion og eventuelle kunstgressbaner andre steder i byen. Dessuten ser vi om friidrett kan få et anlegg tilsvarende det de har i dag som kan ligge et annet sted i Kongsvinger. Og vi vurderer det økonomiske, hvordan vi kan realisere arealer på Gjemselund til å dekke kostnader dette medfører.

Hvis høstens planlegging går smertefritt, kan ulike byggeprosjekter starte allerede til våren.

En av utfordringene i prosessen er friidrettsanlegget, som må flyttes dersom fotballen skal få en ren fotballstadion på Gjemselund. Friidrettsgruppa synes det er greit å flytte, men det blir ikke gratis.

Vi spurte Svein Simensen i KIL friidrett hva friidrettsgruppa ønsker.

- Hvis friidretten flyttes fra Gjemselund må det bygges et nytt anlegg i Kongsvinger. Det er ikke bare et ønske fra oss, men såvidt jeg vet er investerte tippemidler bundet slik at et nytt anlegg må bygges samtidig, det kan ikke utsettes, forteller Simensen.

Og hvis noen lurer, finnes det ingen enklere løsninger for friidrett enn fullt anlegg. Man kan altså ikke bygge kortere løpebane eller smalere lengdegrop.

Et friidrettsanlegg har standarder og minstekrav akkurat som fotballen, og på grunn av kastøvelser må man ha naturgress i midten av anlegget. Lokalisering av friidrett er derfor en liten nøtt å knekke, men heldigvis er alle villige til å se på alternative løsninger.

- Vi er nøkterne og ser gjerne på en løsning på Tråstad ved Skansesletta. Friidretten i Kongsvinger er i vekst, men er avhengige av at folk bor i nærheten av anlegget for å holde interessen oppe, sier Simensen.

For fotballen sin del blir det sannsynligvis flere kunstgressbaner i Kongsvinger, slik breddefotballen ønsker. Og forhåpentligvis blir hovedbanen på Gjemselund en ren fotballstadion med mer moderne løsninger, slik toppfotballen ønsker. Men først må alle bli enige om en plan.Fotball og friidrett på dagens stadion.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor