Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Målfest med feil vinner

Publisert  14.10.2007
Sogndal kunne reise avgårde med tre poeng etter å ha vært best på Gjemslund søndag kveld. KIL underpresterte kraftig etter pause.  

Harald Stormoen og KILs midtbane klarte ikke å dominere mot Sogndals midtbanetrio.

KIL kom godt i gang, og selv om det til tider var litt treningskampstemning, gnistret det til i noen av initiativene vi så før pause. Gutta startet kampen med et par skudd, men ikke overraskende stilte Sogndal med keeper. Han tok seg av det som kom de første minuttene. 

Conny Månsson viste seg også frem i de første minuttene og en god redning gjorde at vi følte KIL burde tatt ledelsen da Pelu ble spilt igjennom Sylling Olsen. Hans forsøk på å vipe ballen over keeper ble for svakt og Sogndals sisteskanse reddet lett.

Like etter hadde Samuelsson litt for små sko til å sette John Pelus innlegg i mål. Innlegget kom etter en strålende cross av Patrick Holtet som gjorde en god førsteomgang.

Etter disse to gode sjansene til KIL var det plutselig Sogndal som viste frem effektivitet av ypperste merke. Et corner ble slått inn foran mål og da ballen gikk over den første duellen fikk Håvard Flo en enkel jobb med å heade saftgutta i ledelsen. Bare to minutter etter 0-1 doblet Elvis da han dukket opp midt i en klynge av spillere og headet et frispark i mål.

KIL kom heldigvis umiddelbart tilbake og reduserte bare tre minutter etter Elvis sin scoring. Æren for det må vi gi til Peter Samuelsson som stjal ballen fra en slapp sogndalforsvarer. Svensken førte ballen inn mot mål og slo til slutt over til Patrick Holtet på bakre stolpe. Han satte sikkert inn 1-2.

Tre minutter etter dette igjen ble et nytt KIL-innlegg ekspedert i mål på bakre stolpe. En hardt presset Elvis satte ballen i eget nett. 

John Pelu var ikke fornøyd med dommeren. det var ikke vi heller, uten at Morten Høgberg skal ha skylda for tapet.
Før pausesignalet prøvde begge lag seg med skudd, men målvaktene hadde en lett jobb med å ta seg av forsøkene. Da alle trodde omgangen var over slo gjestene et himmelhøyt innlegg inn og Håvard Flo vant duellen på bakre stolpe og nikket ballen inn foran mål. Der dukket Solheim opp og satte inn 2-3.

Planen var at KIL skulle heve seg et par hakk etter pause. Det kunne blitt bra etter en brukbar første omgang. Men denne gangen gikk det ikke etter planen og gutta presterte vel noe av det dårligste vi har sett på Gjemselund i år.

Sogndal var ikke mange hakk bedre, men de ledet tross alt matchen og hadde grei kontroll. KIL-spillerne løp mellom, fokuserte på dommeren, hadde strekk i laget, slo langt og ikke minst upresist.

Det gikk faktisk en halv time før vi kunne se noe som lignet en målsjanse. Sylling Olsen headet across the face of goal, som det heter på engelsk, og John Pelu var en skostørrelse fra å utligne. 


Patrick Holtet etter sin scoring.
Dessverre ble det med det ene forsøket for KIL, som ikke klarte å legge noe trøkk på gjestene. Mot slutten fikk Sogndal store rom, og det utnyttet de to ganger. Den ene gangen reddet Månsson fint, men det andre forsøket fra Kader klarte han bare å slå opp i nettaket. Dermed endte det med 4-2 seier til Sogndal. Ikke noe ran akkurat, men en svært skuffende annen omgang av KIL. Sogndal fremsto som et lag vi med vanlig nivå normalt skal slå.

Hvorfor gikk det slik? I vår oppsummering mandag forklarer spillerne hvorfor det skar seg etter en lang rekke med gode kamper.

For fakta, se kamper.


KIL jubler etter en av sine scoringer.

Kai Olav Ryen og resten av KILs forsvar lot Håvard Flo få være god.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor