Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Litt kjedelig

Publisert  29.10.2007
Peter Lindau gjorde sin siste KIL-kamp på Gjemselund mot Sparta. Det var ikke bare lett for den trivelige og gode svensken. Vi oppsummerer kampen  

Fremming erstatter Lindau. Det var det siste vi så av Peter på Gjemselund. Vi takker for mange fine stunder og et sterkt sisteår i KIL-drakta.

Da Peter ble byttet ut i andre omgang fikk han velfortjent applaus fra et stående gjemselundpublikum. Nok en gang hadde den råsterke og tekniske svensken levert en solide jobb i sin offensive midtbanerolle.

- Jeg visste jo før kampen at dette ble min siste her på Gjemselund. Det er litt kjedelig, men alt har en slutt og det er mange grunner til at det blir slik. Jeg har vondt i knærne og sammen med familien har jeg bestemt at vi flytter tilbake til Sverige, sa Peter, som på mange måter gir seg på topp i KIL-trøya:

- Det har vært et fint sisteår. Vi har spilt god fotball og skapt mange gode resultater, mente svensken, som lover å komme tilbake til Kongsvinger ved senere anledninger:

- Ja, jeg vil helt sikkert besøke mange av mine venner her. Spesielt om vinteren da vi kan stå på ski.

De to andre midtbanespillerne som startet mot Sparta gjorde også sine saker bra. Torp og Stormoen fikk rom, skaffet seg rom, løp, taklet, slo pasninger og hadde veldig god kontroll kampen igjennom De bidro sterkt til at KIL dominerte totalt før pause:

- Vi får kampen inn i vårt spor med en gang og vi hadde roen fra start i dag. Vi turte å holde på ballen og bygge opp vårt eget spill. Vi er flinke til å spille hverandre gode og spesielt var vi flinke til å bruke Lindau. Dermed ble de løpende i mellom, forklarte knallgode Torp, som mente han ikke en gang var litt sliten etter en halv time.

Carl-Erik får et klapp på skuldra av Spartas Thioune. Kanskje også han mener midtbanespilleren var kampens beste spiller?
Det var ikke bare på midtbanen KIL hadde god kontroll. Også i forsvar virket det veldig trygt og godt, spesielt før pause. Junioren Fredrik Nilsen bidro med sin del i backrekka og mente dette etter kampen:

- Det gikk vel greit i dag. Jeg har bra kontroll på min side og laget har totalt sett god kontroll selv om Sparta etter hvert sender frem mye folk. Jeg er alltid litt nervøs før kamp, men man skal ha litt spenning i kroppen. Det er slik det skal være, sa Fredrik som mener han har tatt steget opp på Adeccoliganivå i år. Fra før har han jo drøssevis med 2. divisjonskamper under beltet. Nå har han også 9 kampen i Adeccoligaen.

Bakerst sto som vanlig Conny Månsson, som hadde kommet seg etter den famøse ballbingekampen fredag. Han mente forsvaret opptrådde solid, men før pause kunne Conny blitt syndebukk hvis dommeren hadde blåst straffe til Sparta da han løp ned Thioune.

- Jeg hadde ikke protestert veldig mye hvis dommeren hadde blåst straffe, sa Conny etter kampen. 

Noen mener til og med at keeperen skulle vært utvist i denne situasjonen. Det er vel å dra det langt ettersom spartaspilleren aldri ville nådd igjen ballen og dermed ikke ble fratatt en klar scoringsmulighet. Men straffe skulle det kanskje ha vært.

Så til målscorerne. Peter Samuelsson hadde som vi nevnte søndag mange sjanser før den endelig satt. Den målkåte spissen hadde omtrent like mange unnskyldninger:

- Den første er forsvareren så vidt borti. Hadde han ikke vært det så hadde jeg nikket den inn. Den andre når jeg aldri frem på, så keeper kan ta den før jeg er på ballen. Den tredje er det katastrofe at jeg ikke scorer på, sa Peter, og tenker på da han blåste ballen over fra god posisjon. Han la til at han trodde han hadde dårligere tid enn det han hadde.

Dette liker vi å se på Gjemselund.
Like etter fikk han imidlertid hevn og satte inn 1-0:

- Jeg kan ikke bomme der, men jeg får ingen god treff på ballen. Det var deilig å se at kula gikk i mål, sa Peter, som mente det var tungt ute på bana.

- De siste tretti minuttene var jeg skikkelig sliten.

Johan Nilsson Guiomar har ikke for vane å score, verken for KIL eller tidligere klubber. Mot Sparta satt den endelig for den hurtige og gode midtstopperen:

- Jeg var litt knekt etter å ha bommet på den store sjansen i første omgang, så det var utrolig godt å få en sjanse til. Jeg hadde bra kontroll på den headingen, sa Johan, som ristet av seg oppasseren:

- Jeg sprang mot bakre, men snudde og løp inn foran mål igjen. Da ble han borte. 

Helt på tampen av kampen satte Patrick Holtet inn 3-0 med silkefoten. 

- Torp hoppet over ballen og da fikk jeg sjansen, sa Pat, som også hadde en kjempemulighet like etter pause:

- Da ballen kom ut igjen så hadde jeg egentlig nok med å treffe den. Den kom brått på og jeg prøvde bare å sette den inn ved stolpen, men den gikk utenfor. I dag var vi gode, ihvertfall gode nok, slo Pat fast. 

Tallene ser slik ut: 

Sjanser: KIL – Sparta Sarpsborg
1. omg: 5-1
2. omg: 3-2

Cornere: KIL – Sparta Sarpsborg
1. omg: 2-2
2. omg: 2-5

Pluss: En overbevisende førsteomgang der det egentlig bare er ett lag på banen.

Minus: Gutta burde utnyttet de store rommene etter pause bedre.

Overraskelsen: At Sparta, med tanke på at de kjempet for livet, virket tamme.

PS: Magnus Sylling Olsen sto over kampen etter å ha fått sesongen 7. gule kort mot Moss sist.

PS: KIL avsluttet som de ofte har gjort hjemme de siste åra. Nemlig med å sende et lag ned en divisjon.

PS: Kai Olav Ryen spilte sin kamp nummer 160 for KIL.

PS. Patrick Holtet er nå alene på den totale toppscorerlisten for nåværende KIL-spillere. Pat har nå 19 seriemål (122 seriekamper).

PS: Siden 1982 har det aldri før skjedd at to KIL-spillere har putta over ti mål på en sesong. I år har Peter S og John P begge over ti mål. Magnus kan bli nummer tre på søndag.

PS: KIL har aldri før scoret over 50 mål i en og samme sesong på et av de to høyeste nivåene i norsk fotball. 

PS: Det er ingen som har spilt både for KIL og Sparta. Imidlertid er vår tidligere keeper Fredrik Eriksen godt kjent i Østfoldbyen. Han er oppvokst i der og har spilt bandy for Sarpsborg FK som nå kanskje skal slå seg sammen med Sparta Sarpsborg.

PS: KIL endte med seks hjemmetap i år. Den statistikken må forbedres kraftig om man skal være med å kjempe enda høyere opp på tabellen neste år. Og det vil vi vel?

PS: Vårkampen mot Sparta var Arnar Førsunds siste i KIL-drakta. Som vi husker fikk han rødt kort i tumultene rundt den latterlige straffesituasjonen.

PS: Det var ingen 29. serierunde for ti år siden. Heller ikke for tjue år siden. De gang nøyde man seg med henholdsvis 26 og 22 serierunder.

PS: KIL dro ikke på seg noen kort mot Sparta. Det betyr at ingen må stå over i siste kamp. Utrolig, men gledelig!

Styreleder Hans Erik Fremming delte før kampen ut blomster til Peter Lindau og Herman Odden. John Pelu applauderer.


Det eneste KIL-forsvaret hadde litt problemer med mot Sparta var dødballer. Her før en corner etter pause.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor