Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 14. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- En strålende sesong

Publisert  03.12.2007
Styreleder Hans Erik Fremming oppsummerer 2007 og snakker litt om 2008.  

Hva mener styret om Thomas Berntsen og trenernes resultater i år?

- Det har vært et strålende sesong sportslig sett, så jeg vil gi en honnør til alle som har jobbet rundt lagene. A-laget har tatt en imponerende 4. plass, B-laget vant 3. divisjon og juniorlaget vant sin serie og rykket opp til interkrets. Alle våre lag har prestert meget bra. Hvis jeg skal nevne noe jeg er misfornøyd med er det at vi skulle vært lengre i cupen.

Adeccoligaen 2008 blir full av gode lag, som vanlig. Hva er Kongsvingers ambisjoner neste år?

- Neste år som i år blir Adeccoligaen full av gode lag som satser knallhardt for å kapre en plass i Tippeligaen. Det blir en spesiell sesong siden det ser ut til å bli nye regler for opprykk. Mange lag vil ha de ekstra plassene i en utvidet tippeliga og det satses knallhardt mange steder.

- Vi har ting på gang etter fire sesonger i første divisjon etter det siste opprykket. Etter opprykket i 2003 har vi blitt nummer 3-10-7 og 4. I dag er vi på Kongsvinger Norges 18. beste fotballag. Dette er gode prestasjoner som skaper forventninger og som vi er stolte av. Vi har sagt at vi har et mål om å være med der oppe, men dette krever at en del ting må være på plass. Det er en stor sportslig utfordring, men en enda større utfordring økonomisk.

Hvordan ligger dere an med budsjettarbeidet?

- Det er en jobb som pågår kontinuerlig. Vi håper å øke budsjettrammene, men her er vi selvfølgelig avhengig av et positivt næringsliv og gode samarbeidspartnere. Våre folk på marked er positive og treffer mange positive og hyggelige mennesker.

Hvordan blir rammene for spillerstallen?

- Vi må trå varsomt og føle en trygghet, men dette er vanskelig. Det er utrolig hvordan lønnsutviklingen i fotballen har vært de siste årene. Vi må forsøke å finne spillere som er talenter og som vil bli gode uten å heve de største lønningene. Vi har vært flinke her tidligere, men med det trykket som er rundt fotballen i dag blir dette vanskeligere og vanskeligere.


Hans Erik Fremming er styreleder i KIL Toppfotball

Mye i klubben baseres fortsatt på frivillig arbeid?

- Mange frivillige er i sving rundt fotballen på Kongsvinger. Og slik må det være. Dette bevarer vårt særpreg og forsterker samholdet og miljøet. Alle som gjør en jobb frivillig er unike. Vi trenger imidlertid flere mennesker til å hjelpe oss. Det blir nemlig større og større utfordringer hvert år i fotballen.

Hvordan går samarbeidet med breddefotballen, NTG og kommunen?

- Samarbeidet med KIL fotball har vært en kjepphest for meg og endelig har vi en avtale på plass. Det er naturlig at vi samarbeider med breddefotballen i Kongsvinger, og jeg håper flere lokale spillere får prøve seg på A-laget etterhvert. Vi ønsker å være en regional klubb, men må ikke gape over for mye. Det bør være en selvfølge å ha gode relasjoner til våre nærmeste.

- Samarbeidet med NTG har pågått noen år og er positivt for begge parter. Samarbeidet med kommunen bør bli sterkere ved at vi snakker mer sammen slik at idretten blir mer synlig i kommunens kulturarbeid.

Hva mener styret om de aktuelle anleggsplanene?

- Vi er fornøyde med rapporten som er lagt fram og håper politikerne følger opp planene slik at hele Kongsvinger får bedre anlegg. For toppfotballen sin del er det helt nødvendig at kravene om undervarme og flomlys blir innfridd.

Har styret ellers noen tanker om hvordan klubben kan bli bedre i tiden fremover?

- Vi kan bli bedre på alt, men må ta steg for steg. Vi ønsker å bli bedre på å skape tilhørighet til byen og regionen. Vi vil bli bedre på omdømme og fremstå som en positiv merkevare for byen og distriktet slik fotballen har bidratt i 25 år. Vi vil bli bedre på markedsarbeid og bli mer synlig i bybildet. Vi vil bli bedre på arrangement. Ingenting av dette kommer av seg selv og er selvfølgelig. Hardt arbeid er stort sett det eneste som hjelper.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor