Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 5. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Tap i lokaloppgjøret

Publisert  23.01.2008
KIL var litt for ineffektive til å tukte gjestene fra Tippeligaen.  

Fremming og Skogheim hadde ingen problemer med å finne tonen.

Det hele kunne ha begynt med en debut av de sjeldne da Kai Olav Ryen slo et frispark inn i feltet. Inn fra høyre kom Olav Tuelo Johannesen, lurte offsidefella og var plutselig helt alene. Dessverre endte headinga hans i klypene til Jon Masalin i HamKam-buret.

Ytterligere ti minutter var det som skulle til for at en annen debutant rakk å presentere seg. Lars Christian Krogh Gerson viste både med gode løp, ditto teknikk og presise pasninger at han definitivt kjemper om en plass i førsteelleveren. Vi husker kanskje best den fikse pasningen etter drøye sju minutter som ga Peter Samuelsson en god sjanse. Svensken var litt presset, og dessverre gikk skuddet hans like utenfor stanga.


Det viste seg at ryktene var sanne. Vi har fått en tøff kar på venstrebacken.

Det første kvarteret var det ganske jevnt. Det nye Tippeligalaget viste oss imidlertid hva effektivitet var. Et innoverskrudd innlegg fra høyre forandret retning på en spiller i feltet. Keeperdebutant Alexander van Wijk hadde ingen mulighet til å forhindre at ballen gikk inn i mål via stanga.

Utover i første omgang var bortelaget hakket bedre enn KIL. De var fysisk sterke, og både midtbanespillerne og midtstopperne våre sleit med å vinne hodedueller mot grønnhvite fyrtårn. Vi ble også straffet for upresist pasningspill. Flere ganger ble angrepene våre brutt av hissige motspillere.

Første kvarter av andre omgang inneholdt dessverre det samme som tilsvarende periode av første – et mål fra HamKam. Publikum ropte på offside da Roman Kienast fikk stå helt alene inne i sekstenmeteren og plassere ballen oppe i nettet bak van Wijk. Det var imidlertid ikke så mange av KIL-spillerne som protesterte, så det er ikke umulig at assistentdommer Nebben hadde rett.

KIL gikk rett i angrep, men i andre enden endte det ikke med scoring. En usikker HamKam-keeper Masalin klarte ikke å holde skuddet fra Lars Christian Krogh Gerson fast, og returen endte hos Olav Tuelo Johannesen som banket ballen over fra kort hold.

Utover i kampen lot Thomas Berntsen to til av sine spennende unggutter prøve seg. Fremming og Berg Hansen ble byttet ut mot henholdsvis Kristian Jahr og Hans Martin Forfot. Det gjorde at midtbanetrioen den siste halvdelen av andre omgang var den samme som den som spilte sammen på juniorlaget i fjor. 18-åringen Jahr er den eldste i selskap med sine et år yngre kolleger.

Slutten var faktisk den beste perioden for KIL gjennom hele kampen, og endelig fikk vi også se en KIL-scoring. Den kom etter helhjertet innsats av innbytter Jahr. Han jobbet seg fram mellom to forsvarere og fikk avsluttet fra rundt 20 meters hold. Jahr har nok skutt hardere, men det holdt i lange baner. Ballen spratt forbi en resignert keeper inn i nettet.

Nå radet KIL opp sjanser på løpende bånd. Først dundret Andreas Moen ballen i stanga, før samme mann like etter på skaut like utenfor. Den største sjansen fikk nok imidlertid Olav Tuelo Johannesen da Kristian Jahr spilte ham nydelig gjennom alene med keeper, men dessverre fikk han ikke stokket beina, og ballen gikk utenfor.

Etter at KIL hadde presset på i et kvarters tid kom imidlertid antiklimakset med et mål i baken. Midtstopper Bjørnevik ble satt inn som spiss, og han misbrukte ikke sjansen da de grønnhvite kom i overtall et minutt før slutt. Det gjorde at det endte 1-3 i en jevn kamp både i banespill og målsjanser.

Det gikk knappe halvannet minutt fra Kristian Jahr kom inn på banen til han scoret.

Selv om man ikke kan legge alt i en kamp så tidlig, må vi si at det er moro å komme igang, og vi regner med at trenerne sitter igjen både med positive og negative inntrykk. Uttalelser både fra spillere og trener kommer i en egen sak her på kil.no litt senere.

Vi mener imidlertid at noe av det mest positive var innsatsen til unggutta på midtbanen. Tuelo Johannesen var også et meget friskt pust på høyrekanten.

KIL – HamKam 1-3 (0-1)
Kongsvingerhallen
420 tilskuere
Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL

Gult kort: Jan Michalsen

0-1 Olivier Karekezi (13)
0-2 Roman Kienast (53)
1-2 Kristian Jahr (75)
1-3 Frode Bjørnevik (89)

KIL (4-2-3-1)
Alexander van Wijk
Johan Nilsson Guiomar
Kai Olav Ryen (K)
Steinar Strømnes
Destin Makumbu
Lars Erik Fremming
(Kristian Jahr i 25 min.)
Ørjan Berg Hansen
(Hans Martin Forfot i 17 min.)
Olav Tuelo Johannesen
Lars Christian Krogh Gerson
Peter Samuelsson
Andreas MoenAlle som var i Kongsvingerhallen er nok enige om at Lars Christian Krogh Gerson er en spennende spiller
Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor