Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Vedtatt!

Publisert  31.01.2008
Kommunestyret vedtok planen for oppgradering av Gjemselund og andre anlegg i Kongsvinger.  

I praksis betyr det at Gjemselund i løpet av to år blir en ren fotballstadion. Banen flyttes nærmere sittetribunen og får undervarme og flomlys, slik at den er godkjent for toppfotball etter NFF-standard. Underlaget blir sannsynligvis kunstgress.

Det er også sannsynlig at det blir bygget en eller flere nye tribuner på Gjemselund, men løsningen på dette lligger litt lenger frem i tid. Det viktigste i denne omgang er at kommunen satser på Gjemselunds hovedbane som ren fotballstadion, så KIL Toppfotball er svært fornøyd med dagens vedtak.

Anleggsplanen betyr også et løft for alle byens fotballspillere, som etterhvert får betraktelig bedre fasiliteter enn i dag. Det blir bygget nye treningsbaner med kunstgress på Tråstad og Holt.

Friidrettsbanen flyttes til Tråstad og får samtidig en etterlengtet oppgradering.

Det kan virke som alle får det de ønsker i denne prosessen, men selv om kommunestyret er enige om anleggsplanen gjenstår finansiering av prosjektene. Ideen er å finansiere anleggene ved å selge eiendommer rundt Gjemselund som i dag tilhører idretten, alternativet er å samarbeide med investorer for å utvikle anlegg og eiendom i fellesskap. Liknende modeller brukes for tiden flere i andre byer for å spare kommunebudsjettene. For ordens skyld legger vi til at Gjemselund trolig ikke blir en ny Røkke-løkke, men vi håper på litt forbedring i forhold til i dag!

Vi snakket med Frp-politiker og KIL-supporter Lars Joakim Hanssen etter dagens kommunestyremøte.

- Vedtaket i dag er et stort skritt i riktig retning, sier Hanssen. - Det er viktig for toppfotballen at Kongsvinger får de fasilitetene som trengs og at byen ellers får bedre treningsbaner.

- Det var stor enighet i kommunestyret om at dette er en god anleggsplan, som er bra for den videre prosessen. Enigheten gjør at det blir lettere å jobbe videre med saken.


En flott stadion blir enda finere!

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor