Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 13. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

To gjerrige lag

Publisert  03.02.2008
Ingen klarte å score.  
Meget god innsats av Aso Aram.

Med alle førsteårselevene på NTG borte på five-a-side turnering ble det stort sett «gamlekara» født i 89 og 90 som forsvarte KILs ære i kampen mot Sander i Kongsvingerhallen.

Dommeren hadde tydeligvis tenkt å markere seg tidlig. Innen det hadde gått fem minutter hadde han allerede delt ut to gule kort. Ingen av dem var av typen skandaløse, men det var heller ingen tvil om at han kunne ha valgt å beholde kortet i lomma ved begge anledningene.

Fra start av var det to lag som ville ha høyt tempo. Det passer KIL/NTG bra, og midtbanespillerne Forfot og Jahr klarte ved flere anledninger å løpe seg i gode posisjoner. Det spillemessige overtaket resulterte i et par cornere, men ingen av disse ga uttelling. Etter et drøyt kvarter fikk Sander en ball i nettet etter et frispark, men scoringen ble helt korrekt annullert for offside.

Vi vet at Sander er farlige på dødballer, og de satset mye på å sende opp høye sterke spillere ved alle mulige anledninger. KIL-forsvaret sleit med å ta dem ut, og dermed var de grønne nære ved å ta ledelsen et par ganger. Heller ikke KIL/NTG var uefne ved faste situasjoner, og Aleksander Nilsen hadde en kjempemulighet til å gjøre 1-0 da han dundret ballen over fra ti meters hold etter en corner. Ved neste anledning var det Hans Martin Forfot som fikk en tilsvarende sjanse, men også han brant volleyskuddet langt over.

KIL/NTG var det førende laget, men målene lot vente på seg. Allikevel måtte dommeren titt og ofte opp med blokka si - for å notere seg gule kort. Intet mindre enn tre av Sanders fire forsvarere så gult før pause.

Lagene stanget mot hverandre i minuttene etter pause. Det var mest stillingskrig på midten og ingen av lagene klarte å skape sjanser. Sander var de som klarte det først. Det skjedde på en kontring da KIL-forsvaret ikke var helt på nett.

Om dette var gnisten som skulle til vites ikke, men etter dette kom Sander inn i en god periode. De Fikk flere sjanser på dødballer, men etter at Jan Erik Kjølen hadde blitt byttet ut var de ikke på langt nær så farlige i disse situasjonene. Heller ikke KIL/NTG klarte å få ballen i mål, og da måtte det hele ende målløst.

Det var stor forskjell på KIL/NTG før og etter pause. I andre omgang sank kvaliteten. Trener Pål Håpnes pekte på noe essensielt:

- Etter pause jobber vi ikke sammen som et lag verken forover eller bakover på banen. Vi prøver stadig vekk en og en, og da stopper Sander oss effektivt, forteller han.

Noe Håpnes var godt fornøyd med var forsvarsspillet:

- Vi er gjerrige bakover. Nå har vi bare sluppet inn et mål på tre kamper, og ennå har vi ikke trent noe som helst på forsvarsorganisering, avsluttet han.

I forlengelsen av dette kan vi ikke unnlate å nevne nykommer Aso Aram som i Anders Bråten Fegris fravær spilte midtstopper sammen med Aleksander Nilsen. Han klarte seg veldig godt og er helt klart en verdig utfordrer til de «etablerte» forsvarerne.

Sander ser ut til å være godt i rute til årets sesong. Flisa forventes å bli distriktets nest beste klubb i sesongen 2008, men etter å ha sett Sander i dag er vi langtfra sikre. Odølingene har mange spennende unggutter, og i kombinasjon med noen få rutinerte kan dette bli bra. Vi er spente på å se fortsettelsen.

Sander A – KIL/NTG 0-0 (0-0)
Kongsvingerhallen
50 tilskuere
Dommer: Kjetil Jahnsberg, Disenå IL

Gule kort for KIL/NTG: Mats Frydenberg, Aso Aram, Espen Hansen Wik, Sverre Digerud

KIL/NTG (4-3-3)
Jan Martin Knashaug (K)
Kjetil Simensen
Aleksander Nilsen
Aso Aram
Espen Hansen Wik
Hans Martin Forfot
Kristian Jahr
(Magnus Ullern fra 45.)
Mats Frydenberg
Jo Nørstebø
Stian Habberstad
André Bjørkheim
(Sverre Digerud fra 64.)


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor