Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Om anleggsplanen

Publisert  22.02.2008
Hva ble egentlig vedtatt 31. januar?  

For tre uker siden vedtok Kongsvinger kommunestyre ny anleggsplan for sentrumsområdene Gjemselund, Tråstad og Holt.

Her er hovedpunktene i planen:

Gjemselunds hovedbane blir en ren fotballstadion. Banen får kunstgress med undervarme og flomlys, og flyttes noen meter nærmere sittetribunen.

Bane 2 på Gjemselund får også kunstgress og flomlys. Den blir regnet som treningsbane, blant annet ved at flomlyset har en enkel standard. Flomlyset på hovedbanen skal ha en lysstyrke som gjør at man kan produsere TV-bilder, og hovedbanen blir den eneste med undervarme.

Undervarme til hovedbanen kan muligens hentes fra ishallen, siden islegging produserer overskuddsvarme. Alternativt kan man hente varme fra sykehusets fjernvarmeanlegg som ligger et steinkast unna.

Friidrettsbanen flyttes til Tråstad. I realiteten betyr det at friidretten får et helt nytt anlegg på Tråstad, siden man ikke fysisk flytter tartandekket. I midten av friidrettsanlegget vil det være naturgress. I tillegg legges det en kunstgressbane med enkel standard flomlys på Tråstad ved siden av friidrettsanlegget.

Det er ikke bestemt hvordan banene på Tråstad plasseres i forhold til hverandre, men en mulighet er å legge kunstgressbanen hvor grusbanen ligger i dag.

På Holt kommer en liten kunstgressbane, en 7-bane, med enkel standard flomlys.

Rune Løvberg, prosjektleder for kommunen, har jobbet en stund med anleggsplanen. Han forklarer hvordan ting skal skje videre:

- Hvis alt går som planlagt, kan vi starte anleggsarbeider på Gjemselunds hovedbane etter sesongslutt i november, slik at banen blir klar igjen til våren 2009.

- Det er naturlig å legge banen og sette opp flomlys i samme anleggsperiode, slik at alt planlagt arbeid blir gjort mens det er anleggsplass på stedet, forteller Løvberg.

Tida frem mot sommeren går med til å danne selskaper som skal danne finansieringsgrunnlaget for alle nye anlegg. I tillegg skal man lage forslag til ny reguleringsplan som lokalpolitikerne skal ta stilling til. Det er mye som skal på plass i løpet av 2008.

Blant annet må man undersøke om fylkeskommunen kan gi støtte. Kongsvinger-folk med god hukommelse husker for eksempel at fylkeskommunen for fire år siden tok regningen da Briskeby fikk flomlys.

- Vi skal kontakte fylket for å eventuelt få til et samarbeid. Det er ingen automatikk i at Kongsvinger får det samme som andre steder, men det er et argument og en mulighet vi skal undersøke slik at kommunen får rimeligst mulig anlegg, sier Løvberg.Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor